Column Ernst de Jong: "Kerst 2022"

Ernst de Jong is een 58-jarige geboren Amsterdammer die sinds 2006 in Nieuw Oosteinde woont. Hij werkte 28 jaar als handelaar in grondstoffen, maar timmert dit jaar als zelfstandig ondernemer aan de weg. Naast diverse opdrachten als Consultant en Interim Manager, verkoopt hij bestaand hout, uit Oost-Europa in de Benelux. Dit hout wordt weer gebruikt in het interieur of er worden weer meubels van gemaakt. Schrijven vindt hij leuk, vandaar dat hij zich aansloot bij de redactie van Radio Aalsmeer en nu als columnist. Iedere twee weken verschijnt er een pennenvrucht van zijn hand. Vandaag column nummer 70: ‘Kerst 2022’.

Vandaag vieren wij een heel bijzonder feest. De geboorte van Jezus Christus. Josef en Maria die na een lange vermoeiende tocht op een ezel helemaal van Nazareth in Bethlehem waren aangekomen in verband met een volkstelling die gehouden werd op verzoek van de Romeinse keizer Augustus. In een stal werd hun zoon Jezus geboren. Jezus, gelegen in een kribbe in een tochtige schuur die weinig bescherming gaf tegen de koude nacht, was in goed gezelschap van zijn ouders, een os en een ezel. Een ontroerend verhaal over de geboorte van een kind dat door God is gezonden om op aarde het woord van God te prediken. Wat je ook gelooft, het blijft een wonder wanneer een kind wordt geboren. Voor elke ouder is dit nog steeds één van de belangrijkste momenten in je leven.

Ook nu, zo’n 2000 jaar later hebben veel mensen een zware en vermoeiende reis achter de rug, vluchtend voor oorlog of misdadige regimes en worden ze opgevangen in overvolle opvangcentra. Door de hoge gasprijzen gaan ook nu veel mensen gebukt onder de kou. Maar ook nu gebeuren er wonderen en worden er kinderen geboren. Nog steeds kruipen wij met Kerst bij elkaar om samen Kerst te vieren. Nog steeds is Kerst een mooi feest waar alles draait om liefde en vrede.

Er is op deze eerste Kerstdag even geen ruimte voor kritische of cynische opmerkingen. Laten we met elkaar de verantwoordelijkheid nemen om sámen een vredige Kerst te vieren.

Ik wens u dan ook allen hele fijne Kerstdagen en een voorspoedig en gezond Nieuwjaar.

Ernst de Jong

Gepubliceerd: 25 december 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×