Financieel Café opent deuren in Bibliotheek Aalsmeer

Aalsmeer – Met ingang van vrijdag 6 januari a.s. is het Financieel Café wekelijks van 13.00-15.00 uur te vinden in de Bibliotheek Aalsmeer, Marktplein 19. Het Financieel Café biedt gratis hulp bij administratieve en financiële vragen. U kunt gewoon binnenlopen, een afspraak maken is niet nodig.

Bijna iedereen heeft nu te maken met hogere kosten, terwijl de inkomsten niet mee stijgen. Soms komen mensen daardoor in de problemen. Ook kunnen er omstandigheden zijn waardoor u (tijdelijk) het overzicht kwijt bent over uw post en uw financiën. Bijvoorbeeld door verlies van werk of een partner.

In het Financieel Café bieden deskundige vrijwilligers advies en ondersteuning op het gebied van administratie en financiën. De medewerkers helpen u graag en geen vraag is te gek. Zij kunnen u bijvoorbeeld helpen met uw post, moeilijke brieven, het invullen van een formulier, aanvragen van toeslagen en het ordenen van uw administratie. Ook kunt u terecht voor budgettips, vragen over uw veranderde (financiële) situatie of hulp bij het maken van een overzicht van uw inkomsten en uitgaven of uw schulden en betalingsverplichtingen. Overzicht hebben kan voorkomen dat u (verder) in de problemen komt.

Het Financieel Café, een samenwerking van Humanitas Amstelland en Participe Amstelland, is een laagdrempelige voorziening met een  informele sfeer. De hulp is gratis en uw privacy is gewaarborgd. U bent van harte welkom, elke vrijdag (vanaf 6 januari 2023) van 13.00-15.00 uur in de Bibliotheek. Heeft u liever eerst telefonisch contact? Op werkdagen is Humanitas bereikbaar via 06-400 20 845.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 23 december 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×