Groot onderhoud voor gemaal Horn- en Stommeer

Aalsmeer – Onlangs ondertekenden vijf aannemers een samenwerkingsovereenkomst met Rijnland voor de renovatie, vervanging en nieuwbouw van poldergemalen. De aannemers gaan de komende jaren werkzaamheden uitvoeren aan 80 poldergemalen.

De ondertekening vond plaats op een bijzondere locatie; gemaal Leeghwater aan de Buitenkaag. Dit is één van de gemalen die de Haarlemmermeer ooit hebben drooggelegd. Buiten is goed te zien dat deze polder bijna 6 meter onder NAP ligt. Dat maakt in een oogopslag het belang van het werk van Rijnland zichtbaar.

De doelstelling van Rijnland is het voorkomen en beperken van overstromingen, wateroverlast en watertekort. Om dit goed uit te kunnen voeren moeten de gemalen de juiste capaciteit hebben en moeten ze bovendien voldoende beschikbaar zijn en betrouwbaar.  Als eerste worden de gemalen Groene Maredijk in de Kikkerpolder en het gemaal Horn- en Stommeer in Aalsmeer aangepakt. Het streven van Rijnland is om elk jaar 20 gemalen te vernieuwen.

Gepubliceerd: 23 december 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×