Kinderraadsleden halen Citytrainer Junior certificaat

Kudelstaart – Tijdens de eerste vergadering van de kinderraad 2022-2023 kwam de organisatie Gro-up langs om te vertellen over hun project ‘Citytrainer Junior’. Hierna is een aantal leden van de kinderraad aan de slag gegaan in Place2Bieb in Kudelstaart. De kinderen hebben tijdens de trainingen geleerd hoe ze activiteiten organiseren en begeleiden. De activiteiten verzonnen de kinderen zelf.

Na het afronden van de cursus ontvingen de kinderen een certificaat en zijn zij officieel ‘Citytrainer Junior’. De kinderen kunnen hun nieuwe vaardigheden inzetten voor hun buurt, hun school, hun sportclub of voor hun taken bij de kinderraad.

Thema’s kinderraad

De kinderraad houdt zich dit jaar bezig met de thema’s Minder Plastic, Wees Jezelf en Speeltuinen. De kinderen zijn zelf aan de slag om hier activiteiten voor te bedenken.
De talentgerichte training ‘Citytrainer Junior’ wordt eens per half jaar gegeven. Kinderen kunnen de training ook volgen als ze niet in de kinderraad zitten. De volgende groep trainingen start in het voorjaar. Heb jij ook interesse of wil je meer informatie, mail dan naar khalid.afakir@gro-up.nl.

Gepubliceerd: 23 december 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×