Terugblik op 2022 met sterke vrouwen bij 'Echt Esther'

Het jaar is bijna om en dan ga je terug kijken. Gebruikelijk is met een jaaroverzicht. Daar wordt Esther Sparnaaij van ‘Echt Esther’ dit jaar echt niet blij van. Wie wil er nu een uur lang praten over de varianten van grensoverschrijdend gedrag en een oorlog die niet snel stopt? Met Janna van Zon bedacht ze een ander plan want, crisis creëert mogelijkheden. Ze gaan in gesprek met dames die de kans pakten en mogelijkheden creëerden.

Tetiana Yosypenko woont en werkt al jaren in Nederland. Toen de oorlog in haar moederland uitbrak wilde zij iets doen om Oekraïense vrouwen die naar Nederland vluchtten te helpen. Daarom heeft Aalsmeer sinds 1 december een winkel met onder andere Oost Europese halffabricaten waar tien gevluchte Oekraïense vrouwen werken.

De initiatiefnemers van de Geluksroute Janna van Zon en Trudy Rothe komen vertellen over het succes van de Geluksroute in Aalsmeer. Over hoe geluk verrijkt. Janna zegt: “Gewoon, dat wat jou gelukkig maakt delen met anderen!”

Kris Korzelius stichtte Stichting Vrijhaven in Uithoorn. Een plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn. In september startte het programma. Binnen Vrijhaven krijgen de jongeren uitgebreide mogelijkheden om zichzelf, én de ander, in veiligheid en vertrouwen te ontdekken en te werken aan zelfvertrouwen.

 

Foto: Tetiana Yosypenko

Gepubliceerd: 28 december 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×