CRASH Radio op 4 en 5 februari

Aalsmeerderbrug – Draadloze communicatie nam in de Tweede Wereldoorlog letterlijk een hoge vlucht. Er werd steeds meer gebruik gemaakt van radiocommunicatie tussen vliegtuigen onderling en tussen de vliegtuigen en hun bases. Ook op de grond werd tussen legeronderdelen steeds meer gebruik gemaakt van draadloze communicatie via zendontvangers. Het CRASH Luchtoorlog– en Verzetsmuseum ’40-’45 heeft een uitgebreide collectie, vaak nog werkende, radiosets. Bezoekers van het museum kunnen op zaterdag 4 en zondag 5 februari a.s. tijdens het CRASH Radioweekend Wintereditie een aantal van deze sets in werking zien. Het thema van dit jaar is: WO2 Army en Vintage Receivers.

Demonstraties
Er worden demonstraties gegeven van verschillende Wireless Sets. Daarnaast kunnen bezoekers zich bekwamen in het seinen van Morse berichten. Tijdens de radiodagen is er een verkoop van overtollige militaire radioapparatuur. Ook staat er een tafel met militaria te koop. Alles moet weg!

Uitzendingen
Zendamateurs kunnen dit weekend elk heel uur op het hele uur verbinding maken met de radiokamer van het museum op een van de volgende frequenties: 3705 kHz AM, 7073 kHz LSB en 145.4 MHz FM.

Openingstijden
Het museum is geopend op zaterdag en iedere tweede zondag van de maand van 10.30 tot 16.30 uur. De toegang voor het museum bedraagt € 7,50 voor volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder, € 4,00 voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Kinderen jonger dan 7 jaar, donateurs en veteranen hebben gratis toegang. Bezoekers van het museum hebben ook toegang tot de radiokamer. Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is gevestigd in het fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM te Aalsmeerderbrug bij Rijsenhout.

Gepubliceerd: 22 januari 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×