Dwangsom opgelegd aan gemeente in kwestie Hoge Dijk

Aalsmeer – Sinds april 2022 na de openstelling van de vernieuwde Hogedijk is er achter de schermen een hoop te doen om het wandelpad welke onderdeel uit maakt van het Groene lint en de Lange Pelgrimsroute. Een paar maanden na een grote opknapbeurt door het hoogheemraadschap Rijnland hebben bewoners aan het populaire wandelpad hoge hekken geplaatst. Dit uit onvrede over toenemende overlast van hangjeugd, brommerverkeer, hondenpoep, en diefstal uit schuren.

TeVoet en Werkgroep Hoge Dijk Open hebben nu de gemeente in gebreke gesteld met een dwangsom vanwege overschrijding van de beslistermijn van een handhavingsverzoek over de hekken op de Hoge Dijk. De gemeente laat weten wel in gesprek te willen met alle betrokkenen om de situatie op de Hoge Dijk te normaliseren, echter ziet tot op heden geen mogelijkheid tot handhaving omdat behalve een stuk aan het begin van het wandelpad de rest uitsluitend privaat eigendom is.

 

 

 

Gepubliceerd: 11 januari 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×