'Echt Esther': de impact van kanker

4 februari is het wereld kankerdag. Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor de impact die de ziekte heeft. Kanker doet veel met je. Zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor je dagelijks leven. Voor jou als patiënt, maar ook voor de mensen om je heen.

Een onderdeel van wereld kankerdag is de ervaringsverhalen. Ervaringen van anderen kunnen herkenning geven of steun. Dit is de reden dat we donderdag 26 januari om 19.00 uur bij ‘Echt Esther’ praten over kanker met Lennie de Man en Riet Verbeek Kamermans.

Lennie werd in 2018 geconfronteerd met de diagnose kanker. Haar verhaal heeft zij verteld in haar boek: “De hand die nooit loslaat”. Zij komt vertellen over haar boek en het proces wat zij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Lennie: “Volgens mij mogen we erop vertrouwen dat we er nooit alleen voor staan, wat er ook gebeurt in je leven en hoe zwaar het soms lijkt.”

Riet begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om te praten over je ervaringen. Zij zet zich op vele manieren in voor mensen met kanker en stichtte in Badhoevedorp Inloophuis Esperanza. “Voor mijn gevoel ben ik op deze wereld om mensen te helpen die het moeilijk hebben en vooral na de behandelingen met kanker. Ik begrijp ze, voel met ze mee en probeer ze weer zin in het leven te geven. Ik kan het met ze delen aangezien ik zelf drie keer het gevecht met kanker ben aangegaan.”

Vragen voor deze sterke dames kun je mailen naar: esther@radioaalsmeer.nl.

Foto: Lennie de Man

Gepubliceerd: 21 januari 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×