Filmdocument 'Aalsmeer in beeld' van grote historische waarde

Aalsmeer – Ruim 35 jaar geleden, in 1987, werd in opdracht van de Gemeente Aalsmeer de film ‘Aalsmeer in beeld’ samengesteld. In deze film van ca. 20 minuten werd een overzicht gegeven van wonen, werken en recreëren in Aalsmeer. De film was destijds vooral bedoeld als informatiemiddel voor (buitenlandse) bezoekers, maar gaf ook een tijdsbeeld van die periode.

Sindsdien is er veel gebeurd en veranderd. Daarom werd enkele jaren geleden de behoefte gevoeld aan een nieuw ijkmoment. Een nieuwe impressie om het Aalsmeer van nú in beeld te brengen en dit beeld te bewaren voor toekomstige generaties. Het resultaat wordt op vrijdag 20 januari 2023 gepresenteerd in de Historische Tuin. De film wordt ingeleid door Dirk Jongkind (secretaris Stichting Historisch Aalsmeer) en burgemeester Gido Oude Kotte. De voice-over is ingesproken door Radio Aalsmeerder Jan van Veen.

Net als 35 jaar geleden kreeg regisseur/videograaf Ton Offerman de opdracht om deze film te maken, met ondersteuning van de Stichting Historisch Aalsmeer en de Gemeente Aalsmeer. De film zou oorspronkelijk gereedkomen in 2021, maar door het uitbreken van de coronapandemie wijzigden de plannen. Uiteindelijk is besloten ook deze periode op te nemen in de film. Mede daardoor is ‘Aalsmeer rond 20/21/22’ een document geworden met grote historische waarde.

Na de film ‘WaterRijk’ (verschenen in 2022) is hiermee opnieuw een filmdocument samengesteld waarin verleden en heden van Aalsmeer samenkomen.

Gepubliceerd: 19 januari 2023 om 19:37 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×