Gratis energieadvies voor maatschappelijke organisaties

Aalsmeer – Door de stijgende energieprijzen willen veel inwoners, maar ook organisaties energie besparen. Om maatschappelijke organisaties hierbij te ondersteunen, biedt Servicepunt Energieadvies van gemeente Aalsmeer gratis energieadvies en begeleiding aan. “Als gemeente vinden we energiebesparing heel belangrijk. Niet alleen vanwege de hoge prijzen van dit moment. Energiebesparing is ook belangrijk om klimaatverandering tegen te gaan. Wij zien dat energiebesparing in de praktijk best ingewikkeld is. Daarom ondersteunen wij via het Servicepunt Energieadvies VvE’s, inwonerinitiatieven, maatschappelijke- en sportorganisaties, met advies en begeleiden we de uitvoering”, aldus wethouder Willem Kikkert (Duurzaamheid).

Het energieadvies geeft inzicht in maatregelen die makkelijk (zelf) te nemen zijn en dus niet veel kosten, maar ook in grotere maatregelen voor de langere termijn. Zoals welke maatregelen mogelijk zijn om aardgasvrij te kunnen worden. Daarnaast geeft het advies inzicht in de globale kosten van de maatregelen, terugverdientijden en mogelijke subsidies of leningen.

Maatschappelijke organisaties
Het energieadvies wordt aangeboden aan maatschappelijke organisaties op het gebied van welzijn, kinderopvang, cultuur, religie, zorg en onderwijs met een eigen pand. Voor sportverenigingen en commerciële sportaanbieders met een eigen accommodatie is er een vergelijkbaar aanbod. Na het advies krijgen de organisaties één jaar procesbegeleiding bij het (laten) uitvoeren van maatregelen, zoals offertes aanvragen en vergelijken. Verschillende organisaties, waaronder buurthuizen, zorgorganisaties en de kinderboerderij maakten al gebruik van dit aanbod.

Inregeling grote verwarmingsinstallaties
Maatschappelijke organisaties, zoals scholen, kerken of welzijnsorganisaties, beschikken vaak over grote verwarmingsinstallaties. Deze zijn niet altijd optimaal opgesteld, geïsoleerd of ingeregeld. Het Servicepunt Energieadvies biedt maximaal 5 organisaties een gratis onderzoek naar de verwarmingsinstallatie aan. De rapportage brengt in beeld waar de verbeterpunten zitten en geeft inzicht in de kosten hiervan en de terugverdientijden.

Aanvragen
Wilt u als maatschappelijke- of sportorganisatie energie besparen? Vraag dan een gratis energieadvies aan via www.aalsmeer.nl/servicepuntenergieadvies . Coördinator Carina Dijkhuis kan meer informatie geven, zij is bereikbaar via servicepuntenergieadvies@aalsmeer.nl of 06-10942777 (maandag of donderdag).

Gepubliceerd: 10 januari 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×