Integrale controle misstanden en mensenhandel

Aalsmeer – Donderdagavond 26 januari heeft er een preventieve controle plaatsgevonden tegen arbeidsuitbuiting en ernstige benadeling van kwetsbare personen. Acht bedrijven (waaronder een uitzendbureau) werden bezocht en gecontroleerd op mogelijke misstanden binnen de sierteeltsector.Tijdens de controle gingen de verschillende partners in gesprek met ondernemers én werknemers over het onderwerp arbeidsuitbuiting en ernstige benadeling. Er is door de controle beter inzicht gekregen op de bedrijfsvoering en huisvesting van werknemers.

Mensenhandel is vaak onzichtbaar, helaas komt het ook in de regio Amsterdam Amstelland voor en daarmee ook in Aalsmeer, het kan dan gaan om seksuele uitbuiting, arbeidsuitbuiting en criminele uitbuiting. Elke controle levert ons iets op. Zo hebben we donderdag weer meer inzicht gekregen in het fenomeen uitzendbureau in relatie tot kwetsbare personen, die veelal van niet Nederlandse afkomst zijn”, zegt burgemeester Gido Oude Kotte. “Alle informatie draagt eraan bij dat we arbeidsmigranten beter kunnen beschermen tegen uitbuiting en ongezonde werk- en leefomstandigheden”.

Om dergelijke vormen van mensenhandel aan te pakken is het van belang dat instanties signalen van misstanden ontvangen. Daar kan ook u een rol in spelen. Heeft u het vermoeden dat er iets niet klopt of denkt u dat er ergens een vorm van uitbuiting plaatsvindt? Bel dan de politie op 0900-8844. Wenst u anoniem te blijven? Meld dan bij Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 27 januari 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×