Kudelstaarter Rick Meissen tekent bij Sparta Rotterdam

Kudelstaart – Rick Meissen, woonachtig in Kudelstaart heeft op 30 januari een contract getekend bij Sparta Rotterdam de huidige nummer 6 van de Eredivisie. De 1,93 lange centrale verdediger verruilt hiermee FC Utrecht, waar hij één wedstrijd in hoofdmacht van FC Utrecht speelde en namens de beloften (Jong FC Utrecht) 58 maal uitkwam in de Keuken Kampioen Divisie. Meissen tekent een contract voor 3,5 jaar, met daarin een optie voor nog èèn extra jaar. Sparta reageert op het aantrekken Meissen. ” Rick was een van de spelers die we al een tijdje in het vizier hadden. Nu deed de gelegenheid zich voor om hem naar Sparta te halen. Het is een sterke centrale verdediger, waarvan wij geloven dat hij de stap naar de Eredivisie kan zetten.”

Meissen begon op jonge leeftijd al met voetbal bij de Legmeervogels in Uithoorn, vervolgens zocht hij de uitdaging bij A.V.V. Zeeburgia om op 14 jarige leeftijd in te stromen bij de jeugdopleiding van FC Utrecht, waar hij in 2020 ook zijn eerste  profcontract tekende. In de voorbereiding op het seizoen 2022/23 werd Meissen nadrukkelijk betrokken bij de selectie van het eerste elftal en ging hij in december 2022 zelfs mee op trainingskamp, echter door de grote concurrentie op zijn positie als centrale verdediger kon hij weinig rekenen op verdere kansen en was hij genoodzaakt zijn wedstrijden bij Jong FC Utrecht te blijven spelen. Bij de beloftes van van FC Utrecht was Rick Meissen van vaste waarde en viel hij dus op bij Sparta Rotterdam. In een interview geeft Rick Meissen zelf aan “Ik was toe aan een nieuwe stap en die zie ik hier wel zitten”.

Foto: Marjon Meissen

Gepubliceerd: 30 januari 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×