Twee historische films van de maand februari op TV Aalsmeer

Aalsmeer – Deze maand zijn twee films te zien die de historie van de bloemen- vaktentoonstelling in Aalsmeer in beeld brengen. De eerste film betreft de 25e nationale bloemenvaktentoonstelling in 1987 in het gebouw van de VBA. Hierin zien we de opbouw, de opening en de beurs tot aan de afsluiting van dit jubileum evenement. Deze film is geproduceerd en beschikbaar gesteld door Ton Offerman – Hanoff.

De tweede is Stimuflori 60 jaar. Deze film laat de ontwikkeling zien van de vaktentoonstelling in 1962 naar de Hortifair in 2012. Hierin wordt de historie voor het voetlicht gebracht van een plaatselijk beurs tot een wereldevenement op het gebied van de tuinbouw. Het materiaal voor deze film is verzameld en bewerkt door Ton Offerman van Hanoff productie. En voor ons beschikbaar gesteld door het bestuur van Stimuflori.

In beide films zien we naast de ontwikkelingen in de bloemisterijtak door deze periode heen heel veel mensen die in de bedrijfstak werken of hebben gewerkt. Overbodig om te melden dat hier heel veel Aalsmeerders in beeld worden gebracht. De films zijn door Dick P. van der Zwaard bewerkt voor opname in het filmarchief van Oud Aalsmeer. Totale duur van de films samen is ca. 45 minuten.
Stichting Oud Aalsmeer vertoont iedere maand een historisch film op de website www.stichtingoudaalsmeer.nl en is te bekijken via de knop ‘Film van de Maand’.

De film tweemaal op TV Aalsmeer
Vrijdag 10 februari is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 11 februari, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 4 februari. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12.00 en 13.00 uur. TV Aalsmeer is bij abonnees van CAIWAY te vinden op kanaal 12 en bij gebruikers van KPN/XS4ALL/Telfort op kanaal 1389.

Gepubliceerd: 30 januari 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×