Lichte schade en schrik na bliksem inslag

Aalsmeer – Het zal menig Aalsmeerder 19 januari niet zij ontgaan, de klap van het intense natuurgeweld waardoor bij omwonenden uit vielen, alarminstallaties welke op hol sloegen en het telefoonnetwerk welke uit was gevallen. Dit alles net voor 18.30 toen de bliksem insloeg in de dorpskerk in Aalsmeer. Zorgpersoneel van het naastgelegen zorgcentrum had na de klap de handen vol om de bewoners gerust te stellen, zo laat directrice Ellen Keulemans weten. De inslag zorgde tevens voor problemen bij de andere technische systemen in het huis. Automatische deuren die niet meer functioneerden, telefoonlijnen die niet werkten en de persoonlijke alarmering die eruit lag. Voor het zorgpersoneel betekent dit dat, tot het moment dat dit gerepareerd is, de bewoners extra in de gaten worden gehouden.

De kerk zelf, waar de bliksem insloeg heeft geen grote schade, wel is duidelijk waar te zien aan de wijzerplaat wanneer de inslag is geweest. Tijdens het even plotseling gestarte als gestopte onweer werd er in het naastgelegen gebouw Irene vergaderd  “De mensen zaten tegen het plafond van schrik,” zo vertelt Willo Schaaij die vandaag met enkele geluidstechnici de schade aan het herstellen is. Bij een vluchtige scan bleek gisteravond al dat ook hier de elektrische apparatuur een optater had gekregen. Met name de apparatuur voor het internet en de video was stuk. Omdat er vrijdagmiddag een uitvaart in de kerk was, moest dat wel snel hersteld worden. Gelukkig is het hierbij gebleven. Het had ook heel anders kunnen aflopen.

Foto: Dewi Offerman

Gepubliceerd: 22 januari 2023 om 13:21 uur, geschreven door Egon Jansen

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×