Lucille Kazibari uit Oeganda in ‘Door de Mangel’

Afgelopen maandag was de Surinaamse Denice Kingswijk de 373e gast in de Aalsmeerse talkshow ‘Door de Mangel’. Zij vertelde dat zij als 6-jarige moest vluchten uit haar geboortedorp en 5 jaar in een vluchtelingenkamp te hebben geleefd. Toen zij 11 jaar was, kwam zij in Nederland. “Dat was best wel even wennen, vooral het weer en het binnen moeten leven”, vertelde zij. Ze woont nu alweer 13 jaar naar volle tevredenheid in Kudelstaart met haar drie kinderen. Ze omschreef zichzelf als positief, sociaal en behulpzaam. Sinds kort zingt zij in een gospelkoor in de kerk. De uitzending is terug te luisteren via www.radioaalsmeer.nl/programma/door-de-mangel.

Geheel volgens de opzet van het programma ging ook Denice op zoek naar de 374e schakel aan de inmiddels lange ketting. Zij vond de Oegandese Lucille Kazibari bereid om op maandag 6 februari naar de studio te komen. “Zij heeft veel meegemaakt en ondanks dat zet zij zich in voor de Oegandese gemeenschap in Nederland. Ik denk dat we veel van haar kracht en toewijding kunnen leren”, aldus Kingswijk. “Ik zou graag willen weten wat haar toekomstplannen zijn.”

Het antwoord op deze vraag en meer hoor je maandag 6 februari om 19.00 uur. Heb jij ook een vraag voor Lucille? Mail deze dan naar studio@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de live uitzending naar: 0297-325858 en stel de vraag zelf aan Lucille.

‘Door de Mangel‘ wordt iedere maandag uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur en ook op donderdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur op Rick FM (Uithoorn). Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Foto: Lucille Kazibari

Gepubliceerd: 31 januari 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×