Aalsmeer sluit zich aan bij Stichting Steenbreek

Aalsmeer – De gemeente Aalsmeer heeft zich onlangs aangesloten bij Stichting Steenbreek. Deze stichting probeert de negatieve gevolgen van verstening in de openbare ruimte en private ruimte tegen te gaan. Daarnaast maakt de stichting inwoners bewust van de positieve effecten van vergroening. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het herstel van de biodiversiteit en maatregelen tegen klimaatverandering.

Groen zorgt voor een rijke biodiversiteit en heeft het een positief effect op de gezondheid en sociale verbindingen van mensen en dieren, die in deze groene omgeving wonen, werken en recreëren. Daarnaast helpt een groene tuin tegen de gevolgen van extreem weer. Denk aan minder wateroverlast doordat de bodem eenvoudiger het regenwater kan opnemen. En tijdens warme dagen is het in een groene tuin aangenaam koel.

“Groen is belangrijk voor mens, dier en klimaat”
Wethouder Dick Kuin (Openbare Ruimte en Klimaatadaptatie): “Ons klimaat en onze leefomgeving veranderen merkbaar. Kijk maar naar de droge, warme zomers en de hevige regenbuien de afgelopen jaren. De buien veroorzaken overlast en overstromingen, en langdurige hitte leidt tot gezondheidsklachten. De toenemende verharding heeft negatieve effecten op het welbevinden van mens, dier en natuur. Daarom is voldoende groen belangrijk. Hier ligt voor ons als gemeente een taak, maar we hebben hierbij de inwoners nodig. Samen met Stichting Steenbreek gaan we inwoners betrekken bij het vergroenen en klimaatbestendig inrichten van Aalsmeer.”

NK Tegelwippen
Één van de acties van Steenbreek is het NK Tegelwippen. Ook Aalsmeer doet hier dit jaar weer aan mee en biedt een gratis tegelophaalservice voor alle inwoners. Met deze service wil de gemeente inwoners stimuleren om tegels in de tuin te vervangen voor groen. Gedurende het NK Tegelwippen worden in heel Nederland zoveel mogelijk tuinen groen(er) om zo wateroverlast te voorkomen, verkoeling te bieden in tijden van hitte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten.

Gepubliceerd: 14 februari 2023 om 19:44 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×