Verdraaid Leuk Carnaval in Poelgilderdam

Kudelstaart – Kudelstaart, oftewel Poelgilderdam, maakt zich op voor een gezellig carnavalsfeest de komende dagen. Het thema dit jaar is een ‘Verdraaid Leuk Carnaval’, waarbij veel omgedraaid, verdraaid, ingedraaid, ondersteboven of achterstevoren zal zijn. Prins Richard den Eerste en zijn gevolg, waaronder de prinsessen, de grootvorst, de adjudant, de nar, de boswachter, jeugdprins Stijn en jeugdprinses Nève, de raadsleden, onraad, ereleden en pretleden nodigen iedereen van harte uit mee te genieten van alles wat er de komende tijd georganiseerd wordt aan feestelijkheden.

Onbeperkt en jeugd carnaval
De gezelligheid van dit jubileumjaar (55 +1) start in Dorpshuis ’t Podium op donderdagavond 16 februari met de loting in spelvorm voor de grote optocht. Vrijdag bezoekt ‘de Raad’ de basisscholen en in de middag wordt voor het eerst carnaval gevierd met mensen met een verstandelijke beperking tijdens het ‘Onbeperkt’ Carnavalsfeestje. In samenwerking met Stichting Dag van je Leven zijn cliënten van Ons Tweede Thuis uitgenodigd om te feesten en te genieten van optredens van zangeres Kimberly Hennipman, zingende DJ Dennis en Bass4Events. En diezelfde avond mogen kinderen voor slechts één euro entree ‘los gaan’ tussen 18.51 uur en 21.41 uur tijdens het jeugdcarnaval.

Optochten
Zaterdag 18 februari is de kinderoptocht vanaf 13.11 uur. De stoet met versierde karren en fietsen trekt van het Dorpshuis richting de Rietlanden en maakt een rondje om de vijver. Daarna mogen de kinderen tot 15.41 uur nog even feesten in het Dorpshuis met goochelaar Robin Matrix. Ouders zijn uiteraard ook van harte welkom.
Drie jaar kon de grote optocht niet gereden worden door storm en corona, maar zondag 19 februari vanaf 11.41 uur gaat het dan toch echt weer gebeuren. Autoverkeer dient hier die middag rekening mee te houden en moet mogelijk even wachten. Rond 14.30 uur is de optocht ten einde waarna er tot 18.41 uur gefeest kan worden in het Dorpshuis.

Nog meer feesten
Maar er zijn meer feestjes, want op zaterdagavond is het traditionele Prinsenbal, waarbij om 21.11 uur burgemeester Gido Oude Kotte ‘de sleutel’ van het dorp aan de Prins komt overhandigen. Ronald Wegbrands en Eric Spaargaren verzorgen die avond op ludieke wijze de muziek.

Na de hele maandag fruitmandjes bij de zieken en ouderen in Kudelstaart rondgebracht te hebben, nodigen De Pretpeurders iedereen uit voor Blaauwe Maandag. Een extra feestje vanaf 20.11 uur voor de echte carnavalsfanaten.
Het laatste feest dit jaar voor het askruisje halen op woensdag om 18.41 in de RK kerk St. Jan Geboorte, is het Seniorencarnaval op de dinsdag. De ‘jeugd van vroeger’ is die dag vanaf 14.11 uur in het Dorpshuis welkom voor een gezellige middag. Zanger Cock Zwanenburg geeft acte de présence en er zijn tot 17.11 uur verschillende verrassingen.

Programma
16 februari Loting optocht 20.11 uur
17 februari Onbeperkt Carnaval 13.11 uur
Jeugdcarnaval 18.51 uur
18 februari Kinderoptocht/middag 13.11 uur
Prinsenbal 21.11 uur
19 februari Grote optocht 11.41 uur
Feestmiddag 14.30 uur
20 februari Blaauwe Maandag 20.11 uur
21 februari Seniorencarnaval 14.11 uur
22 februari Askruisje St. Jan Kerk 18.41 uur

Gepubliceerd: 14 februari 2023 om 20:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×