Buurthuis 'Het Dijkhuis' officieel geopend

Aalsmeerderbrug – Wie afgelopen vrijdag 17 februari langs de Ringvaart richting Oude Meer geblazen werd, heeft het vast gezien: vlaggen en ballonnen bij ‘Het Dijkhuis’ want die dag was de officiële opening van het nieuwe buurthuis in Aalsmeerderbrug. Na 4 jaar plannen maken, de juiste aannemers zoeken en bouwen is het eindelijk zover dat er genoten kan worden van een prachtig nieuw gebouw dat van alle gemakken voorzien is. Het oude gebouw had lekkage, was niet geschikt voor invaliden en was nodig aan vervanging toe.

Toen de keuze gemaakt moest worden opknappen of nieuw bouwen, was het de Stichting Leefomgeving Schiphol die soelaas bood. Gelukkig hebben zij 95% van de kosten op zich genomen waardoor het mogelijk was om dit mooie buurthuis te bouwen. Om kosten te besparen zijn de bouwwerkzaamheden door het enthousiaste bestuur van de buurtvereniging, onder leiding van Paul van Rheenen en Bert Bouman, zelf begeleid. Het gebouw is casco opgeleverd en de afwerking is geheel in eigen beheer uitgevoerd door vrijwilligers. Het enige wat nog gedaan moet worden is het aanleggen van de elektriciteit, want het gebouw is nu nog aangesloten op bouwstroom. En de warmtepomp is nog niet in bedrijf. Hierdoor is het ook nog niet mogelijk om het te verhuren, wat wel de bedoeling is in de nabije toekomst.

De officiële openingshandeling werd uitgevoerd door Alexander Smal en Richard Bosman van Bosman Advies door middel van het verwijderen van de vlag van het nieuwe logo van Het Dijkhuis. Het onthullen van de plaquette van de SLS bij de voordeur had nog wel wat voeten in de aarde. Die bleek er nog niet te hangen, waardoor de onthulling voor een verassing zorgde. Gelukkig kwamen Swiebertje en zijn maatje Malle Pietje er juist aan om deze af te leveren! Met het nodige tumult brachten ze de prachtige plaat om op te hangen.

Tijdens de opening is spontaan een inzameling gehouden voor Giro 555 voor Turkije en Syrië. Hiermee is € 330,- opgehaald hetgeen door de buurtvereniging verdubbeld zal worden.

Gepubliceerd: 18 februari 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×