Column Ernst de Jong: 'De pareltjes van Aalsmeer'

Op radioaalsmeer.nl verschijnt iedere zondag een nieuwe column geschreven door en voor een Aalsmeerder of Kudelstaarter. Deze week de 73e column van Ernst de Jong: ‘De pareltjes van Aalsmeer’.

Het is donderdagochtend kwart voor vier, bijna nacht nog. Ik sta bij de receptie van een hotel in Hamburg. De dienstdoende receptioniste was niet eens meer verbaasd toen ze mij zag. In haar ogen ben ik die maffe Nederlander die graag voor het ontbijt weer thuis wil zijn. Ik reken af, ze wenst mij een goede reis en hoopt mij de volgende week weer te zien. De reden van mijn vroege vertrek is simpel. Ik zet niet de wekker, maar ik hoop dat ik vroeg wakker word zodat ik zonder file van Hamburg terug naar Aalsmeer kan rijden en rond negen uur weer achter mijn bureau kan zitten om mijn andere werkzaamheden te hervatten. Het zal velen vreemd in de oren klinken, maar voor mij is het een ritme dat goed past.

Voor het ZAAI project heb ik ’s middags een interview met Janna van Zon. Janna ging mij interviewen voor een artikel in de Nieuwe Meerbode. Voor mij was dat een belevenis die ik echt niet verwacht had. Wat vele rasechte Aalsmeerders natuurlijk allang weten, is dat het woonhuis van Janna een combinatie is van museum en woonhuis. Meteen al toen ik in de hal van haar huis binnenkwam, zag ik de wanden behangen vol met schilderijen. Vervolgens stapten wij Janna’s woonkamer binnen en daar hing een collectie van heb ik jou daar. Janna vertelde mij dat de complete Mokum Collectie hier aan de wanden hangt. Het gesprek met Janna verliep heel prettig. Janna heeft blijkbaar de gave om mensen snel op hun gemak te stellen waardoor er meteen een gesprek op gang komt en natuurlijk dwaalden mijn ogen regelmatig af naar de vele schilderijen in haar prachtige woonkamer. Ik hoop zeker nog een keer terug te komen in dit prachtige museum om alles nog eens op mijn gemak te kunnen aanschouwen.

Mijn vrouw kwam ‘s avonds moe maar voldaan van haar werk en omdat wij iets te vieren hadden en geen tijd om te koken, leek het ons een goed idee om lekker in Aalsmeer uit te gaan eten. Het grappige is dat bijvoorbeeld Ouderkerk aan de Amstel bekend staat om zijn gastronomisch kwartier, maar Aalsmeer doet daar wat mij betreft niet minder voor onder. Wij zijn dit keer naar restaurant Oh gegaan in de Ophelialaan. Aan de buitenkant zie je het niet, maar als je binnenkomt word je verrast door een gezellige losse sfeer en de kok kookt de sterren aan de hemel. Het mooi is het dat de producten en ingrediënten die ze nodig hebben lokaal inkopen en daarvoor niet naar de groothandel gaan. Deels omdat ze dan weten wat voor kwaliteit ze krijgen, maar ook is het een teken dat ondernemers in Aalsmeer elkaar steunen waar het kan.

Het was weer een enerverende dag en wij gaan bijtijds naar bed. Dit keer hebben we wel de wekker gezet, want morgen vroeg willen wij naar de fitness om de calorieën er weer af te trainen.

Ernst de Jong

Ernst de Jong is een 58-jarige geboren Amsterdammer die sinds 2006 in Nieuw Oosteinde woont. Hij werkte 28 jaar als handelaar in grondstoffen, maar timmert tegenwoordig als zelfstandig ondernemer aan de weg. Naast diverse opdrachten als Consultant en Interim Manager, verkoopt hij bestaand hout, uit Oost-Europa in de Benelux. Dit hout wordt weer gebruikt in het interieur of er worden weer meubels van gemaakt. Schrijven vindt hij leuk, vandaar dat hij zich aansloot bij de redactie van Radio Aalsmeer en nu als columnist. 

 

Foto: Pixabay (ter illustratie)

Gepubliceerd: 12 februari 2023 om 12:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×