Gemeente: “Laat uw stem horen over Schipholgeluid”

Aalsmeer – Het kabinet wil uw mening over het oprekken van geluidsnormen voor Schiphol. Voor onder andere Aalsmeer wil men op een aantal meetpunten grenswaarden significant verhogen, waardoor flink meer geluid van vliegtuigen is toegestaan. Om na het beëindigen van het anticiperend handhaven op Schiphol het strikt preferentieel baangebruik voort te zetten is een ministeriële regeling opgesteld die per november dit jaar zal ingaan, de zogeheten experimenteerregeling. Met strikt preferentieel baangebruik worden de start- en landingsbanen volgens het kabinet ingezet met zo min mogelijk hinder voor de omgeving. Maar door het oprekken van de grenswaarden blijft er ruimte voor 460 duizend vliegtuigbewegingen en zal juist Aalsmeer maar ook Uithoorn en Amstelveen per saldo meer hinder gaan ondervinden.

Onacceptabel zegt Wethouder Schipholzaken van Aalsmeer Dick Kuin namens het college   Simpel gezegd gaat er geëxperimenteerd worden met de gezondheid van onze inwoners. Het staat immers vast dat teveel zeer slecht is voor de gezondheid. op dit moment liggen de De geluidsnormen al ruim boven de normen die de WHO adviseert. Elke decibel toename is er eigenlijk drie teveel omdat er nu al sprake is van overbelasting”. De gemeente gaat in overleg met gemeenten van Uithoorn en Amstelveen die ook te maken krijgen met de gevolgen van deze experimenteerregeling over mogelijke stappen.

Als bewoner van Aalsmeer kan u uw stem laten horen op  https://www.internetconsultatie.nl/experimenteerregeling_schiphol/b1

 

Gepubliceerd: 2 februari 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×