Vrij liggend fietspad bij Baanvak blijft gehandhaafd

Aalsmeer – Er komt geen fietsstraat over Baanvak, hiermee komt de gemeente tegemoet aan een deel van de bewoners die protest aantekende. De rijbaan van Wissel zal wel als fietsstraat worden ingericht, hier ligt geen vrijliggend fietspad. De gemeente had twee varianten voor verbetering van de doorgaande fietsroute via Baanvak en Wissel op een inloopmiddag aan bewoners gepresenteerd. Op basis van de reacties van de bewoners en de petitie die was opgezet, kiest de gemeente er nu voor om het vrijliggende fietspad te behouden op het Baanvak. “Luisteren naar bewoners, dat is wat we doen” geeft wethouder Verkeer en Openbare Ruimte Dick Kuin aan. Ook wordt bekeken of de kruising bij Ketelhuis/Seinpost veiliger kan en wordt de oversteek op de Stommeerkade verbeterd. Ook wordt nogmaals goed gekeken naar de kruising Wissel-Spoorlijnpad, dit laatste is erg opvallend gezien het feit dat Wethouder Robert van Rijn in 2021 heeft toegezegd dat deze verbinding hersteld zou gaan worden. Deze verbinding zou in de zomer van 2022 weer hersteld zijn, maar dat is tot op heden niet het geval. De vraag is dan ook of er inderdaad wordt geluisterd naar de bewoners.

“Wij hebben ideeën voor de inrichting van onze wegen, fietspaden en de omgeving daarvan”, zegt wethouder Verkeer en Openbare Ruimte Dick Kuin. “Het voorstel mét de fietsstraat liet bijvoorbeeld zien dat er meer ruimte zou zijn voor vergroening van de wijk. Niet onbelangrijk voor wat het klimaat betreft. Volgens deskundigen die de gemeente heeft geraadpleegd, is een fietsstraat minstens even veilig als een vrijliggend fietspad. Bewoners ervaren dit kennelijk niet zo en voelen zich bij het vrijliggende fietspad veiliger, dan luisteren we naar hen. Als dat tenminste past binnen ons beleid, de wettelijke vereisten en de adviezen van onze verkeerskundigen. Dat is wat we ons als college hebben voorgenomen en dat is wat we doen”.

Aankomende zaterdag 4 februari zal Wethouder Dick Kuin te gast zijn in de tweede aflevering van Aalsmeer Actueel, hier zal de wethouder uitgebreider aan het woord komen omtrent deze kwestie, de uitzending van Aalsmeer Actueel is van 13.00 – 14.00 uur.

 

 

 

 

 

Gepubliceerd: 2 februari 2023 om 9:41 uur, geschreven door Egon Jansen

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×