Leren snoeien bij Historische Tuin Aalsmeer

Aalsmeer – Snoeien is belangrijk om de tuin op orde en in optimale conditie te houden. Maar wanneer en hoe moet je snoeien? Het antwoord hierop wordt gegeven tijdens de jaarlijkse snoeicursus op de Historische Tuin in Aalsmeer. Op zaterdagmiddag 18 februari staan de tuinchefs Gerben en Adriënne, samen met deskundige vrijwilligers klaar om de belangrijkste lessen bij te brengen over het snoeien van (fruit)bomen en struiken zoals rozen en hortensia’s.

De cursus start om 13.30 uur in de veilingzaal van het museum met het theoretische gedeelte, waarbij er uitleg wordt gegeven over hoe én wanneer te snoeien. Hierna wordt buiten op de Tuin de zojuist opgedane kennis in de praktijk uitgelegd. Warme kleding en stevige schoenen worden aanbevolen. Als extraatje worden “probleemgevallen” van cursisten behandeld: neem een foto of plaatje mee en de specialisten van de Historische Tuin geven advies.

Datum: zaterdag 18 februari 2023
Tijd: 13.30 uur (tot ongeveer 16.00 uur)
Locatie: museum Historische Tuin, Praamplein 1 in Aalsmeer

De kosten bedragen 15,00 euro p.p. incl. koffie of thee en een handleiding snoeien. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Een plek reserveren voor de snoeicursus is mogelijk in de online ticketshop van het museum.

Gepubliceerd: 31 januari 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×