Jonge mantelzorgers staan er niet alleen voor

Aalsmeer – In Nederland is 1 op de 4 jongeren een jonge mantelzorger. Jongeren zijn jonge mantelzorger als ze tussen 7 en 23 jaar zijn en langdurig zorgen voor iemand in hun omgeving. Ze hebben bijvoorbeeld de zorg voor een zusje met een spierziekte, een vader die verslaafd is aan de alcohol, een broer met ADHD, een moeder met een depressie of een grootouder die veel hulp nodig heeft.

Jonge mantelzorgers hoeven niet alles zelf uit te zoeken. Bij Mantelzorg & Meer werken consulenten jonge mantelzorgers waar ze terecht kunnen voor advies en ondersteuning. De consulent luistert en helpt jonge mantelzorgers verder. Er zijn ook contactgroepen waarin jonge mantelzorgers onderling ervaringen kunnen uitwisselen.

Mantelzorg & Meer organiseert ook regelmatig activiteiten voor jonge mantelzorgers zoals een high tea, spelletjesmiddag, wandelen met elkaar en workshops. Jonge mantelzorgers kunnen zich kosteloos aanmelden of meer informatie opvragen via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250. Aanmelden kan ook via het aanmeldformulier op mantelzorgenmeer.nl.

Foto: archieffoto

Gepubliceerd: 6 februari 2023 om 21:36 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×