Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen op 15 maart

Aalsmeer – Op 15 maart 2023 kunt u weer stemmen. U mag deze keer zelfs twee keer stemmen: voor de Provinciale Staten van Noord-Holland én voor het waterschap. In Aalsmeer en Kudelstaart is dat het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht of het Hoogheemraadschap Rijnland.

Burgemeester Gido Oude Kotte benadrukt dat het belangrijk is om te gaan stemmen. “Zowel de provincie als de waterschappen gaan over belangrijke, actuele onderwerpen, zoals de energietransitie, duurzaamheid, wonen, bereikbaarheid en schoon water. Zaken die uw directe omgeving raken. Ga dus stemmen op 15 maart! Weet u nog niet op wie? Er komen verschillende stemwijzers om te kijken welke partij het beste past bij uw standpunten. Elke stem telt, ook die van u.”

Provinciale Statenverkiezingen
Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten kiest u de statenleden, de volksvertegenwoordigers van de provincie Noord-Holland. Statenleden bepalen het beleid voor de provincie, bijvoorbeeld of er meer zonnepanelen, nieuwe woningen of wegen moeten komen  of meer natuur en minder landbouw. De statenleden kiezen ook de leden van de Eerste Kamer. Door te stemmen heeft u dus ook indirect invloed op wie de leden van de Eerste Kamer worden. Via www.noord- holland.mijnstem.nl kunt u vanaf 9 februari onderzoeken welke partij bij u past.

Waterschappen
Nederland ligt voor een groot deel onder zeeniveau. Daarom is het belangrijk dat wij worden beschermd tegen het water. Dat doen de  waterschappen. Zij zorgen voor de dijken, sluizen en gemalen maar ook voor de waterstanden en schoon water. Door te stemmen bepaalt u mee wie er in het algemeen bestuur van het waterschap komt. In het algemeen bestuur zitten ook mensen van landbouw- en natuurorganisaties. Zij worden niet gekozen maar benoemd. Op 6 februari komt de stemwijzer MijnStem Verkiezingen online.

Hoe en waar kunt u stemmen?
Rond 24 februari ontvangt u uw stempassen thuis. De stembureaus zijn open van 7.30 uur tot 21.00 uur. Om te kunnen stemmen heeft u beide stempassen en een identiteitsbewijs nodig. Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn. Bij geldig tot moet dus staan: ‘16 maart 2018’ of een datum daarna. U kunt stemmen in ieder stembureau in Aalsmeer en Kudelstaart. Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mensen met een beperking. Voor een stembureau in uw buurt, kijk op: www.waarismijnstemlokaal.nl

Meer informatie
U vindt meer informatie over de verkiezingen op: www.aalsmeer.nl/verkiezingen.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 8 februari 2023 om 20:25 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×