Kermis na 4 jaar weer terug in Aalsmeer

Aalsmeer – Na 4 jaar wachten, strijkt er weer een kermis neer in Aalsmeer. Omwille van de coronapandemie konden de kermissen in 2020, 2021 en 2022 geen van allen doorgaan. Gelukkig is alles inmiddels weer terug bij het oude en kan er weer ouderwets kermis gevierd worden. Zo ook in Aalsmeer waar de kermis van 1 t/m 5 maart te vinden zal zijn op het parkeerterrein aan de Dreef, gelegen nabij het zwembad.

Alles wijst erop dat het een hele fraaie editie gaat worden. Er wordt daarom groots uitgepakt, een keur aan attracties zullen “act de préséance” geven bij deze XXL editie. Wat te denken van de Swinging Coaster, een kleurige familieachtbaan met ronddraaiende gondels. Steevast present is de Autoscooter. Bij deze attractie hoef je rechts geen voorrang te geven en mag je eigenlijk alle verkeersregels aan je laars lappen. Boem is ho, zeg maar.

Gesis
Bij de “bank” of “wip”, zoals deze attractie vooral wordt genoemd, wordt je van boven naar beneden en van links naar rechts “geslingerd” En steeds opnieuw levert dat van die lekkere kriebeltjes in de onderbuik op. Voor wie van echt spektakel houdt staat de Jumper paraat. Met een hoop gesist dansen de rondtollende gondels op en neer, terwijl ook de armen waaraan ze bevestigd zijn in rap tempo ronddraaien. Prachtig verlicht en vormgegeven is deze zaak niet alleen een must voor de doorgewinterde kermisvierders, maar tegelijk ook een lust voor het oog. Nog meer spektakel bij de Booster. Een enorme propeller die met enorme snelheid tot op vele tientallen meters hoogte door het luchtruim zoeft. Een sterke maag is hierbij wel een vereiste.

Kleintjes
Ook de kleintjes kunnen hun hart ophalen bij bijvoorbeeld de Vliegende Olifantjes, de Trampoline, Race O Rama of de Tea Cups. Stuk voor stuk kleurige kinderzaken die allemaal het avontuur in zich hebben. Of waagt u liever een gokje, pas dan maar op, want voor u het weet hebt u de handen vol met de meest prachtige prijzen die op een kermis te winnen zijn. En natuurlijk is ook aan de lekkerbekken gedacht; een heerlijk zoete suikerspin, zuur- of kaneelstok, olie- of krentenbollen, snacks, het is er allemaal.

Korting
Krap bij kas? Voor voordelig(er) kermisvieren vind je op de website www.kermiskorting.nl van veel attracties een kortingsbon. Als extra komt op woensdag 1 maart om 15.00 uur Sonic op visite. Op vrijdag 3 maart om 19.00 uur komt Pikachu langs. Op zaterdag 4 maart om 15.00 uur brengen de karakters van PAW PATROL een bezoek en op zondag 5 maart om 15.00 komen Bing en Flop gezellig kermisvieren.

De openingstijden zijn van: woensdag en donderdag van 13.00 – 22.30 uur. Vrijdag en zaterdag van 13.00 – 23.00 uur. En zondag van 12.00 – 21.30 uur.

Gepubliceerd: 21 februari 2023 om 20:55 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×