Toneelvereniging Kudelstaart gaat de gevangenis in

Kudelstaart – Spelers en crew tellen de weken af en de puntjes worden op de i gezet. De spelers schaven bij aan hun spel onder leiding van regisseur Ton Offerman, de decorbouwers leggen de laatste hand aan het huis van bewaring en de techniek werkt aan een fraai lichtplan. Kortom: alles wordt in gereedheid gebracht om het publiek binnenkort 3 prachtige toneelavonden te bezorgen op 14, 15 en 21 april. En dat gewoon in ons mooie dorpstheater in Kudelstaart! Een avond uit die u niet zou willen missen.

Jan Bernlef
U mag als toeschouwer dit keer een indrukwekkend stuk verwachten met sterk toneelspel. Geen klucht vol doldwaze verwikkelingen maar een verhaal dat zich afspeelt in het huis van bewaring achter gesloten deuren. Op komische én ernstige wijze wordt het leven in de gevangenis overgebracht.

Deze voorstelling vertelt het verhaal van gevangenisbewaarder Jan Veenstra die zijn 40 jarig jubileum viert. Eén van de gedetineerden wrijft Veenstra onder zijn neus dat hij al langer ‘zit’ dan wie dan ook… Jan Veenstra ziet het als zijn taak om zowel een goede relatie op te bouwen met zijn gevangenen als wel ze te beletten er vandoor te gaan. Deze bijna onmogelijke positie leidt tot absurde ontwikkelingen, die grote gevolgen hebben voor het leven van de gevangenisbewaarder zelf.

Kaartverkoop start 1 april
De speeldata zijn vrijdag 14 april, zaterdag 15 april en vrijdag 21 april in het Dorpshuis aan de Kudelstaartseweg. Tijdens de première op vrijdag 14 april wordt het publiek extra in de watten gelegd en wordt aan deze avond een feestelijk tintje gegeven. Vanaf zaterdag 1 april zijn de kaarten à €12,50 te verkrijgen in het Dorpshuis tussen 11.00 uur en 13.00 uur. Ook online kunt u vanaf dan een entreebewijs aanschaffen via www.toneelverenigingkudelstaart.nl. Vanaf maandag 3 april zijn de kaarten tevens te koop bij Bakkerij Vooges in de Zijdstraat en Slijterij Van Lammeren in Kudelstaart. Graag contant en gepast betalen.

Gepubliceerd: 20 maart 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×