Urban Arts, Rondje Cultuur en Club Cultuur

Aalsmeer – Afgelopen maandag heeft het Cultuurpunt Aalsmeer voor de basisschool OBS Zuidoostereen proefles Urban Arts georganiseerd. Dit project bevatte dans en spoken word voor de basisschool. In het kader van opgroeien en gevoelens hebben de leerlingen van groep 7 en 8 kennisgemaakt met deze kunstdisciplines. Bij Dance Sport Academy hebben de kinderen naast dansen en bewegen ook vertrouwensoefeningen met elkaar gedaan. Woordkunstenaar Tom Strik uit Utrecht verzorgde de spoken word les. Nadat hij zijn eigen tekst ‘de kleine jongen’ had voorgedragen, mochten de kinderen zelf aan de slag. Aan het einde van de les werden er een aantal teksten met een lach en soms een traan voorgelezen. Niet alleen de docenten, maar vooral de kinderen waren erg enthousiast. Ze hebben zichzelf overtroffen.

Cultuurpunt Aalsmeer is het overkoepelende kenniscentrum en aanjager van kunst en cultuur in de gemeente Aalsmeer. De organisatie wil zorgen voor toegang tot kunst en cultuur voor iedere inwoner van de gemeente Aalsmeer, ongeacht herkomst, achtergrond of levensfase. De lessen op de scholen zijn hier een onderdeel van. Rondje Cultuur duurt tot en met 17 maart. Op zes locaties vinden er negen culturele workshops plaats voor de 2e jaars van de Yuverta Mavo in Aalsmeer. Amanda Poortvliet liet in Art Centre de leerlingen kennismaken met portret en schilderkunst.

 

Gepubliceerd: 15 maart 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×