Dertien onderscheidingen bij Lintjesregen 2023

Aalsmeer / Kudelstaart – Vijf vrouwen en acht mannen hebben dit jaar een koninklijke onderscheiding gekregen tijdens de Lintjesregen in het raadhuis. Twee van hen werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, de anderen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Gido Oude Kotte prees in zijn toespraak alle vrijwilligers in Aalsmeer en Kudelstaart. Hij noemde het niet makkelijk om onderscheidend te zijn in een dorp waar zoveel betrokkenheid van vrijwilligers is. “Het is mij dan ook een grote eer dat ik een aantal van deze bijzondere vrijwilligers vandaag persoonlijk mag ontmoeten”, zei de burgemeester. “En dat ik hen toe mag spreken en de versierselen uit mag reiken die horen bij een koninklijke onderscheiding”.

Ridder of Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau wordt men als de verdiensten  een regionale of zelfs landelijke uitstraling en betekenis hebben. Bij hen die Lid in de Orde van Oranje-Nassau worden gaat het vooral om verdiensten binnen de gemeentegrenzen. “Niemand krijgt een lintje zomaar”, benadrukte de burgemeester. “De aanvraag is al gestart in de zomer van vorig jaar toen de kandidaten zijn voorgedragen door mensen uit hun eigen omgeving. Die aanvraag komt eerst bij mij als burgemeester, maar gaat daarna langs de Commissaris van de Koning, het Kapittel voor Civiele Orden, de minister van Binnenlandse Zaken en dan uiteindelijk naar de Koning voor ondertekening”.

Achterste rij v.l.n.r. de heer Dick de Geus (Ridder), de heer Arjan van der Kraan (Lid), de heer Peter Janmaat (Lid), de heer Michel Vreken (Lid), burgemeester Gido Oude Kotte, mevrouw Rosalinde van Veen-Kooij (Lid),  mevrouw Mariska de Graaf-Van der Zande (Lid), mevrouw  Joyce Schoon (Lid),  de heer Viktor Lagodin (Ridder), de heer Peter Procházka (Lid).

Voorste rij v.l.n.r. de heer Theo Rekelhof (Lid), de heer Elbert Huijts (Lid), mevrouw Susan Griekspoor-Alderden (Lid), mevrouw Sigrid Arendse-Hoogendoorn (Lid).

Foto: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 28 april 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×