Lintje voor Elbert Huijts

Aalsmeer / Kudelstaart – Onze secretaris, programmamaker, nieuwsschrijver en medeoprichter Elbert Huijts is woensdag 26 april koninklijk onderscheiden. Een terechte waardering voor zijn jarenlange inzet voor Radio Aalsmeer. Gefeliciteerd Elbert!

Op Meerbode.nl waren deze mooie woorden te lezen:
Elbert Huijts wordt een Aalsmeerder met een gouden hart genoemd. “Je bent één van de oprichters van Radio Aalsmeer, bestuurslid, programmamaker en je zorgt voor verbinding en laat mensen groeien”, begon burgemeester Oude Kotte. Hoe het allemaal begon noemde hij veel interessanter. Elbert was namelijk betrokken bij de etherpiraat Music Radio Aalsmeer (MRA). De ene week hield hij de wacht bij de studio om te kunnen waarschuwen als de Radio Controle Dienst langs zou komen om de piraat uit de lucht te halen en een ander moment stond hij langs de velden om een sportverslag te doen. Bij Radio Aalsmeer wordt Elbert Huijts omschreven als een vrijwilliger die veel meer doet dan je van een vrijwilliger mag verwachten. “Je wordt dienstbaar en motiverend voor mens en gemeenschap genoemd. Zeer gedreven en plichtsgetrouw”, complimenteerde de burgemeester Elbert.

En ook Aalsmeervandaag.nl besteedde aandacht aan de onderscheiding van Elbert:
Een zeer bekende Aalsmeerder is Elbert Huyts, steunpilaar, ouwe getrouwe en het altijd opgewekte aanspreekpunt bij Radio Aalsmeer. Vanaf barre tijden, het tijdperk van de zogenaamde piratenzenders, was Huyts al actief op radiogebied dat sindsdien zijn warme belangstelling heeft. Ook zijn inzet als docent bij Yuverta VMBO bleven niet onbelicht.

Foto: Radio Aalsmeer

Gepubliceerd: 28 april 2023 om 10:28 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×