Jan Peterse trofee voor Adrie de Rooij

Aalsmeer – Tijdens de Radio Aalsmeer borrel die onlangs werd georganiseerd, bleek maar weer eens dat de lokale omroep blij is met al haar vrijwilligers. Zij zijn de ruggengraat van de Aalsmeerse samenleving en de omroep is er trots op dat ook zij een fijne, hechte en betrokken groep vrijwilligers heeft. Een media-familie met techneuten, presentatoren en bestuur die zich keihard inzet en zorgt voor dialoog, minder polarisatie en natuurlijk goede radio en tv. Onafhankelijk en divers. 

Tijdens het informele samenzijn in de Oude Veiling, brak voorzitter Constantijn Hoffscholte zijn speech plots af voor een plechtig moment.  De Beer van Aalsmeer,  Adrie de Rooij werd namelijk in het zonnetje gezet. Zelf dacht Adrie dat hij naar Schiphol moest maar hij werd naar de Oude Veiling gelokt en kreeg daar de Jan Peterse Trofee overhandigd. Een gouden radio collega volgens velen.


De prijs krijgt hij voor zijn onvermoeibare inzet, loyale toewijding, harde werken en betrokkenheid. Altijd staat hij voor iedereen klaar, met humor en oplossend vermogen. Iedereen binnen de omroep weet dat ze altijd op Adrie kunnen rekenen en dat hij zich altijd 100 procent inzet om het voor collega’s en de luisteraars nog leuker en beter te maken.

 

Kleine Adrie was altijd al met techniek bezig en kwam in 2007 bij Radio Aalsmeer. Samen met Annamarie Noordhoek zorgde hij voor verjonging van de kerkelijke uitzendingen. Adrie is nu onmisbaar bij locatie-uitzendingen en hij maakt mooie programma’s als de ‘An en Aad show’ en ‘Mooi met de Rooij’ en helpt bij de radioschool voor nieuw radiotalent.

Cadeautje van Debo
De borrel werd nog gezelliger door een muziekkennisquiz. Meindert van der Zwaard rouleerde als muziekkenner van team naar team als troefkaart. Heel bijzonder was de donatie van Debo Projects, een mooie sjoelbak voor in de redactieruimte met speciale ‘Radio Aalsmeer-stenen’, gemaakt door De Graveer Meneer. De eerste sjoelsteen werd geschoven door Joey Kaandorp. De Radio Aalsmeer-baby,  want zo’n 25 jaar geleden hebben zijn ouders elkaar ontmoet tijdens hun vrijwilligerswerk bij de radio. Hoe mooi is dat? De baby van toen is een sterke gespierde vent die in de voetsporen van zijn ouders ook bij Radio Aalsmeer uitzendingen en locatietechniek helpt. En zo is de stichting elke generatie beter, anders en moderner.  

Gepubliceerd: 26 april 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×