Leren niet te vergeten en niet vergeten te leren

Aalsmeerderbrug – Zaterdag 15 april luiden we de start in van het fortenseizoen. Vanaf deze dag kunt u verschillende forten, vestingen, kastelen, bunkers en tussenliggend waterlinie erfgoed bezoeken. Ook ons mooie Fort bij Aalsmeer is hier onderdeel van. Het CRASH Luchtoorlog- en Verzet museum ’40-’45 organiseert op verschillende data een rondleiding door het fortgebouw en over het terrein van het Fort bij Aalsmeer.

Aan het begin van de rondleiding zal u een korte lezing krijgen over het Fort bij Aalsmeer en de Geniedijk. Wat deze rondleiding zo speciaal maakt, is dat u in delen komt van het fort dat normaal niet toegankelijk is voor de bezoekers. Houd er wel rekening mee dat deze delen van het fort niet schoon en koud zijn, dus wees goed voorbereid, trek sterk schoeisel en geen nette kleding aan. Als u een zaklamp thuis heeft liggen, neem die dan vooral mee. Tot slot komt ook nog het terrein om het fort uitgebreid aan bod.

De rondleidingen starten om 11:00, 13:00 en 14:30. Aanmelden kan hier. De kosten voor de fortrondleiding bedragen €5,00 voor kinderen van 7 tot 12 jaar en €10,00 voor 12+. Bij de kassa krijgt u 1 consumptiemuntje die u kunt inleveren bij de “CRASH Mess”.

Gepubliceerd: 11 april 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×