Petitie tegen plan bebouwing rond watertoren

Aalsmeer – Peter van Eick en Mark Brugman zijn de nieuwe eigenaren van de waterkelder tegenover de watertoren van Aalsmeer waarin het Flower Art Museum is gevestigd. Zij willen appartementen in het luxe segment en kleinschalige appartementen voor jong en oud realiseren op die plek. Dit dan in combinatie met een kunst en cultuurfunctie. Wel zeggen beide heren dat het geen zeven verdiepingen worden en dat zij respect hebben voor de watertoren.

En dat plan heeft voor nog al wat reuring gezorgd. Zoveel dat Pierre Tuning samen met de Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en de Vrienden van het Flower Art Museum een petitie is gestart. “Nergens in Nederland is het ooit voorgekomen dat een museum moest plaatsmaken voor één of meer woningen. In Aalsmeer is de locatie van het Flower Art Museum gekocht om er appartementen te bouwen. Daarmee komt het voortbestaan van een echt Aalsmeers kunstmuseum over bloemen en planten in gevaar”, zo luidt de tekst bij de petitie. En met succes want de petitie ‘Red het Flower Art Museum’ is binnen twee dagen al meer dan 500 keer ondertekend!

Wil je ook deze petitie steunen, kijk dan op: flowerartmuseum.petities.nl/. De actie sluit op 1 juni 2023.

Gepubliceerd: 13 april 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×