Activiteiten voor 55-plussers gebundeld in boekje Max Vitaal

Aalsmeer / Kudelstaart – Deze maand is het sport- en cultuurstimuleringsproject Max Vitaal van start gegaan in Aalsmeer. Het moedigt volwassenen en senioren aan om fit en actief te blijven. Zo kunnen zij op een laagdrempelige manier kennismaken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Aalsmeer.

Max Vitaal is er speciaal voor alle 55-plussers die vrijblijvend kennis willen maken met sportieve en culturele activiteiten. “Gezond ouder worden willen we allemaal. En we weten dat bewegen en ontmoeten daaraan bijdragen. Maar het is niet altijd even
makkelijk om dat met regelmaat te doen en er plezier in te houden. Met Max Vitaal is er nu een leuke en toegankelijke manier om verschillende activiteiten uit te proberen”, aldus wethouder Kabout.

Boekje thuis gestuurd
Dit jaar is voor het eerst het aanbod van lokale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders in het boekje Max Vitaal verzameld. Inwoners kunnen zo het veelzijdige aanbod in de gemeente ontdekken en kennismaken met
de verschillende activiteiten. Ze hoeven daarbij niet meteen ergens lid van te worden. Het boekje is verstuurd aan alle inwoners van 55 jaar en ouder in Aalsmeer en Kudelstaart. Tevens ligt het op een aantal openbare locaties. Het boekje is tot stand
gekomen met hulp van Team Sportservice, met geld vanuit het Lokaal Sportakkoord.

Sporten en gezelligheid
Wethouder Kabout heeft onlangs het eerste exemplaar van het boekje uitgereikt aan een sportgroep van Atletiek Vereniging Aalsmeer. Deze groep traint op woensdagochtend, met veelal leden tussen de 40 en 85 jaar. Het doel van deze training is het onderhouden en verbeteren van de conditie en fitheid, waarbij gezelligheid hoog in het vaandel staat. Regelmatig drinken ze na afloop gezellig koffie met elkaar. Aansluiten bij deze, of andere activiteiten kan eenvoudig door in te schrijven via www.noordhollandactief.nl . Of neem contact op met de betreffende aanbieder, de gegevens staan in het boekje.

Foto: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 1 mei 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×