Golfbaan in Amsterdamse Bos

Aalsmeer – Afgelopen weken werden de eerste van 18 cirkels in het Amsterdamse Bos gemaaid. Dat maaien van de ‘greens’ is een voorbode van de aanleg van een heuse 18 holes golfbaan. Op dinsdag 27 juni is het Bos omgetoverd voor een evenement van één dag. Dan vindt het Amsterdamse Bos Golf plaats. Inzet is: geld bijeenbrengen voor het goede doel, de behandeling van Fronto Temporale Dementie, na Alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie bij mensen jonger dan 65 jaar. De ziekte ontstaat meestal tussen het 40 ste en 60 ste levensjaar.

In een nieuwe studie wil het Erasmus MC de rol van ontstekingen in de hersenen (neuro-inflammatie) bij erfelijke FTD bestuderen. Dankzij de donatie van het Amsterdamse Bos Golf kan het onderzoek naar neuro-inflammatie uitgevoerd worden en kan vastgesteld worden welke genetische factoren een rol spelen bij het krijgen van de ziekte.

Golftoernooi
Dit wordt de elfde editie van het Amsterdamse Bos Golf dat de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn (inclusief Ronde Venen) organiseert. Amsterdamse Bos Golf nodigt bedrijventeams uit de regio rond het Amsterdamse Bos uit om deel te nemen met een flight van vier personen. Maar ook individuele golfers kunnen meedoen. “Het toernooi is een uniek relatiebeheer evenement in de regio. Inspanning wordt gecombineerd met ontspanning en verrassing met culinair genieten. En dat is alleen nog maar in de baan”, aldus een enthousiaste Jaap Overbeek, zelf geen actieve golfer en verantwoordelijk voor de P.R. van het Amsterdamse Bos Golf.

Inschrijven
Inschrijven kan via de website www.amsterdamsebosgolf.nl. Het aantal flights is beperkt, dus wie het eerst komt, golft ook het eerst. Na gedane arbeid, is het nog beter eten en drinken! Een exquise diner zal de tongen letterlijk in beweging brengen. De avond wordt afgesloten met een gezellige veiling van enkele hoogstaande diensten en prachtige producten. Kortom een geweldige dag voor een geweldig goed doel.

Gepubliceerd: 28 mei 2023 om 20:11 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×