Minder autodiefstallen in Aalsmeer

Aalsmeer – Met de sleutel in je hand aankomen bij een lege parkeerplaats: de eerste 4 maanden van 2023 waren al bijna 700 Noord-Hollanders de dupe van een autodiefstal. Dit komt neer op bijna een kwart van alle autodiefstallen in heel Nederland. Ruim de helft van de diefstallen binnen de provincie vond plaats in Amsterdam, maar ook andere gemeenten blijken mikpunt van de criminelen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de politie en het CBS.

Daling in Aalsmeer
In de eerste 4 maanden van 2023 werden er in Aalsmeer per 10.000 huishoudens 1,46 motorvoertuigen gestolen. Het gaat in de 4 maanden in totaal om 2 voertuigen. In 2022 was dit in de eerste 4 maanden 4 voertuigen. Een daling dus.
“Je bent voor de diefstal van een auto alleen verzekerd als je WA plus of Allrisk bent verzekerd. Met alleen een WA verzekering val je dan dus buiten de boot.  Denk daar dus goed over na als je een autoverzekering afsluit. Als je een vergelijking doet, kijk dan goed wat een WA plus meer kost dan een WA verzekering. Maak dan een goede afweging”, aldus expert autoverzekeringen Menno Dijcks.

Toyota populairst
Opvallend is dat niet alle auto’s even populair zijn in het dievengilde. Vorig jaar was de populairste auto om te stelen, een Toyota. Maar liefst 1 op de 6 gestolen auto’s was van dit Japanse automerk. “Vooral de 83% stijging bij de diefstal van Toyota’s valt mij enorm op. Toch is het verzekeren van Toyota’s nog niet duurder geworden, maar dat kan natuurlijk wel gaan komen als deze trend doorzet”, legt auto-expert Menno Dijcks van Independer uit.

Foto: afbeelding van Freepik

Gepubliceerd: 27 mei 2023 om 20:28 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×