Uniek Sporten Uitleen officieel van start

Aalsmeer – Voor mensen met een beperking kan het soms lastig zijn om een passende sport of beweegactiviteit te vinden, is de ervaring van regiocoördinator Aangepast Sporten Nikki Hakkesteegt. Uniek Sporten, het platform waar vraag en aanbod voor aangepast sporten samenkomen, biedt nu via een nieuwe uitleenservice de mogelijkheid om een sporthulpmiddel uit te proberen.

Op dinsdag 9 mei nam de wethouder sport, Bart Kabout, het estafettestokje in ontvangst van rolstoeltennisser en inwoner van Aalsmeer, Ruben Spaargaren. Hiermee heeft de ‘kick off´ plaats gevonden van de symbolische estafette, die de kracht van het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten Amstel- en Meerlanden benadrukt.

Uniek Sporten Uitleen
Deze dienst zorgt ervoor dat mensen met een mobiliteitsbeperking sporthulpmiddelenkunnen uitproberen, zoals sportrolstoelen of handbikes. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past. Daarnaast is het meer dan alleen een uitleenservice, het is ook een mobiliteitsgarantie. Dat betekent dat je o.a. advies krijgt over het sporthulpmiddel, hij wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Uniek Sporten Uitleen is een initiatief van Fonds GehandicaptenSport, NOC*NSF en Welzorg.

Professionele hulp
Wethouder Kabout: “Als gemeente Aalsmeer vinden wij het heel belangrijk dat echt iedereen kan sporten en dat er geen beperkingen zijn, ook al heb je zelf misschien een beperking. Dat alle drempels die je wellicht ervaart, dat we die helpen weg te nemen. Of het nou is op recreatief niveau, of zoals Ruben op topsport niveau, dat willen wij als gemeente heel graag ondersteunen.”
Toprolstoeltennisser Ruben Spaargaren benadrukt het belang van een goede sportrolstoel: “Materiaal staat op 1 om mijn sport goed te kunnen beoefenen. Uniek Sporten Uitleen biedt professionele hulp. Zoek daarnaast ook lokaal hulp bij het uitvinden welke sport bij jou past.
De regiocoördinator of buurtsportcoach in jouw gemeente kent het aanbod goed en kan je ook ondersteunen met overige vragen.”

Gepubliceerd: 22 mei 2023 om 22:46 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×