Dorpentocht doneert ruim €4700,- aan Stichting Opkikker

Aalsmeer – Afgelopen zondag werd de 44e dorpentocht georganiseerd. Hij was bijna perfect. Alleen het straffe windje deed velen besluiten toch niet de 55 km maar de 35 km route te fietsen. En ook de 35 km route was prachtig, zeker onder deze blauwe hemel.

De weersvoorspellingen waren de hele week gunstig, dus de verwachtingen waren hoog. Het aantal deelnemers was bijna 3x zoveel als vorig jaar, maar de organisatie hoopte op meer. De route voerde de deelnemers langs Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen, langs de Amstel naar Ouderkerk aan de Amstel. Hier splitsten beide groepen: de 35 km route voerde de deelnemers via de Ronde Hoep Oost en de Waver weer terug naar Uithoorn, terwijl de deelnemers aan de 55 km eerst doorfietsten naar Abcoude en Vinkeveen waarbij hun weg langs de Angstel, de Winkel en de Waver liep. “We hebben de tocht zeker weer meegefietst en wederom genoten van de mooie omgeving rond Amstelveen. Maar wat toch wel bijzonder is geweest is dat onze vader de Dorpentocht voor de 45e  keer heeft gefietst. Hij is inmiddels 92 jaar”, aldus een van de deelnemers. En dat kan omdat de tocht in 1987 twee keer werd verreden.

Vanwege de slechte weer en weersvoorspelling vorig jaar, was dit jaar de opbrengst opnieuw voor de Stichting Opkikker. Door meer sponsering konden we de kosten laag houden en is de opbrengst  €4721,–. Wat toch een heel mooi bedrag is. De aanwezige voorzitter van de Stichting Opkikker was blij verrast met het resultaat en gaf aan dat hiermee weer een flink aantal wensen in vervulling kunnen gaan.

De 45e Dorpentocht wordt volgend jaar gehouden op zondag 2 juni 2024, traditie getrouw de eerste zondag in juni.

Gepubliceerd: 6 juni 2023 om 22:30 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×