Gemeenteraad benoemt Sven Spaargaren tot wethouder

Aalsmeer – Donderdagavond 29 juni vergaderde de gemeenteraad van Aalsmeer. In deze bijzondere vergadering werd de heer Sven Spaargaren benoemd en geïnstalleerd tot wethouder van de gemeente Aalsmeer.

Fractievoorzitter Dirk van der Zwaag van de VVD lichtte de kandidatuur van de heer Spaargaren toe. Hij stelde met Spaargaren een uniek iemand gevonden te hebben. Een geboren en getogen Aalsmeerder, die ervaring heeft op de relevante portefeuilles, een financiële achtergrond heeft en bovendien rustig, stressbestendig, deskundig én bevlogen is.

Een commissie van drie raadsleden controleert vooraf of de kandidaat wethouder voldoet aan de vereisten om wethouder te mogen worden en bracht daarover verslag uit aan de gemeenteraad. Mevrouw Vleghaar (VVD), de heer De Vries (D66) en de heer Nouland (CDA) verklaarden dat aan alle eisen voldaan is, waarna de stemming plaatsvond. Omdat het om personen gaat, betrof het een schriftelijke stemming. Alle aanwezige raadsleden stemden voor de benoeming van de heer Spaargaren, waarmee de benoeming tot wethouder van Aalsmeer een feit is.

Gepubliceerd: 29 juni 2023 om 21:16 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×