Kamerlid Eppink (JA21) op matje wegens valse beschuldiging

Amsterdam – Donderdag 29 juni heeft het bestuur van SchipholWatch Tweede Kamerlid D.J. Eppink (JA21) om onderbouwing gevraagd van zijn onterechte claim dat de website Vliegherrie.nl ‘frauduleus’ zou zijn. Het Kamerlid noemde de site zo tijdens een debat over luchtvaart eerder deze week in het parlement. Het bestuur van SchipholWatch hecht eraan te benadrukken dat meldingen op de website authentiek zijn, van geverifieerde personen afkomstig en regelmatig schrijnende illustraties zijn van de ervaren overlast.

Het geeft wat SchipholWatch betreft geen pas dat een Kamerlid een initiatief uit het maatschappelijke middenveld op deze manier publiekelijk verdacht maakt en daarmee schade berokkent. De website vliegherrie.nl geeft op dit moment als enige platform inzicht in de ernstige gevolgen van vliegtuigoverlast.

De meldingen vormen een bron van onderzoek door wetenschappers, publicaties van journalisten en worden opgenomen in de jaarlijks door de Inspectie Leefomgeving & Transport gepubliceerde jaarrapportages over Schiphol. Daarbij vindt controle plaats op de integriteit van de meldingen.

De uitlating van Kamerlid Eppink is dan ook van iedere grond gespeend. Het bestuur van SchipholWatch heeft het Kamerlid verzocht zijn claim te onderbouwen in de overtuiging dat hij hiertoe niet in staat zal blijken. In dat geval eisen we publiekelijke rectificatie van zijn uitspraak om verdere schade te voorkomen.

Gepubliceerd: 29 juni 2023 om 19:56 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×