Nieuw seizoen 'Meer Bewegen voor Ouderen'

Aalsmeer – In september gaan de cursussen ‘Meer Bewegen voor Ouderen’ weer van start in Aalsmeer en Kudelstaart. De lessen dragen niet alleen bij aan de gezondheid, maar ook aan de gezelligheid, wat velen motiveert om mee te doen. De focus ligt op balans, kracht, mobiliteit, conditie en het verbeteren van de lichaamshouding.

Docent Steven van Leeuwaarde heeft positieve effecten waargenomen bij de deelnemers, zoals afname van gewrichtspijnen, verminderd risico op hart- en vaatziekten, toegenomen zelfvertrouwen en verkleinde kans op vallen. Hij heeft ervaring met diverse cursisten, variërend van mensen met diabetes of Parkinson tot degenen die willen herstellen na een infarct. Verbetering in houding en conditie gaat vaak hand in hand met toenemend zelfvertrouwen. Sommige deelnemers zijn zelfs zo vooruitgegaan dat ze hun wandelstok of rollator niet meer nodig hebben.

Actief bewegen heeft niet alleen positieve fysieke effecten, maar ook mentaal. Stress en angst nemen af, terwijl de aanmaak van gelukshormonen toeneemt. Daarnaast waarderen de deelnemers de sociale aspecten van de cursus, zoals elkaar ontmoeten, verhalen delen en ergens bij horen. Het gezamenlijk koffiedrinken na afloop is voor velen net zo belangrijk als de beweeglessen zelf.

Steven geeft al meer dan 30 jaar les, waarvan 23 jaar bij Participe Amstelland, aan mensen van alle leeftijden. Hij licht tijdens de lessen toe waar elke oefening voor dient en waarop men moet letten, wat de cursisten motiveert om de oefeningen ook thuis te doen. Hoewel niet iedereen dit doet, leidt regelmatig naar de les komen al tot verbeteringen.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het cursusbureau van Participe Amstelland voor meer informatie of om een keer mee te doen. Dat kan op dinsdag tot en met vrijdag van 9.30-13.30 uur via 020 5340441 of via de mail: cursus@participe.nu.

Gepubliceerd: 29 juni 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×