Buitenveldertbaan van 3 t/m 11 juli buiten gebruik

Schiphol – Van maandag 3 tot en met dinsdag 11 juli zal de Buitenveldertbaan onderhevig zijn aan reguliere onderhoudswerk-zaamheden. Gedurende deze periode zal de start- en landingsbaan niet beschikbaar zijn voor vliegverkeer. Wanneer vliegtuigen normaal gesproken vanaf de Buitenveldertbaan starten of landen, zullen tijdens deze periode andere banen worden gebruikt, zoals de Schiphol-Oostbaan, Zwanenburgbaan of Aalsmeerbaan.Jaarlijks wordt er regulier onderhoud uitgevoerd aan start- en landingsbanen om ervoor te zorgen dat ze in goede staat verkeren en blijven. Op de Buitenveldertbaan zullen indien nodig kleine reparaties aan het asfalt en de markeringen worden uitgevoerd. De bekabeling en elektrische systemen zullen worden gecontroleerd, lampen zullen worden schoongemaakt of vervangen, en de omliggende grasvelden zullen worden gemaaid. Het hemelwaterafvoersysteem zal worden gecheckt en doorgespoeld. Aangezien de Buitenveldertbaan gedurende deze werkzaamheden niet beschikbaar is voor vliegverkeer, zal er ook gelegenheid zijn om de taxibanen te controleren en de bebording aan te passen.

Bewoners met vragen
Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. Dit kan 7 dagen per week (09.00-17.00 uur) via telefoonnummer 020-6015555 of door het raadplegen van de website.

Gepubliceerd: 28 juni 2023 om 19:19 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×