Aalsmeer wil dat meegedacht wordt over participatie

Aalsmeer – Gemeente Aalsmeer stimuleert participatie door inwoners en ondernemers uit te nodigen om hun mening te geven over betrokkenheid bij gemeenteplannen. Een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft een vragenlijst opgesteld die tot en met maandag 24 juli ingevuld kan worden. De input van de gemeenschap zorgt ervoor dat beleid en projecten beter aansluiten bij de praktijk.

De afgelopen vijf jaar heeft inwonersparticipatie zich sterk ontwikkeld, waarbij inwoners en ondernemers steeds vaker willen meepraten over onderwerpen die hen aangaan. Verkeersdrukte, herinrichting van de buitenruimte en voorzieningen in Aalsmeer en Kudelstaart zijn enkele onderwerpen die hen bezighouden. Bovendien kunnen inwoners zelf initiatieven indienen.

Wethouder Willem Kikkert (Participatie) benadrukt dat participatie een manier is om inwoners en overheid dichter bij elkaar te brengen. De waardevolle inbreng van de gemeenschap zal helpen om projecten en plannen nog beter te maken en samen te werken aan een mooi en leefbaar Aalsmeer. Hij roept inwoners en ondernemers op om de vragenlijst in te vullen, zodat hun voorkeuren kunnen worden meegenomen in de participatievisie.

De vragenlijst kan worden ingevuld via de website van het onafhankelijk onderzoeksbureau Monventem, www.moventem.nl/aalsmeer. Het invullen neemt maximaal tien minuten in beslag. Er is ook een papieren versie beschikbaar op het raadhuis of telefonisch aan te vragen via Moventem. De resultaten van het onderzoek zullen samen met gesprekken met wijkraden, ondernemersverenigingen en andere maatschappelijke organisaties dienen als basis voor de participatievisie. Na afloop van het onderzoek zullen de resultaten gedeeld worden op de website van de gemeente.

Gepubliceerd: 5 juli 2023 om 18:24 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×