Zomerstorm Poly raast over Aalsmeer

Aalsmeer/Kudelstaart – Storm Poly raaste woensdag 5 juli ’s morgens genadeloos over Nederland. De zwaarste zomerstorm ooit in Noord-Holland zorgde vanaf 8.00 uur die morgen voor code rood. Met windstoten tot 145 kilometer per uur heeft ze flinke schade aangericht in de provincie. Ook in Aalsmeer zorgde Poly voor de nodige schade. Als je bijvoorbeeld over de Ophelialaan reed, kwam je diverse omgewaaide bomen tegen. De weg was moeilijk begaanbaar en werd dan ook deels afgesloten. De brandweer heeft de bomen weg gehaald. Ook in Kudelstaart moest een boom het ontgelden. Op een speelplaatsje op Geerland werd een flinke boom gehalveerd en zorgde ervoor dat kinderen geen gebruik meer konden maken van de speeltoestellen (zie foto). Diverse wegen in de gemeente lagen bezaaid met takken en andere weggewaaide spullen.

In de loop van de ochtend ging op menig telefoon een NL-alert af en werd iedereen aangeraden binnen te blijven. Daardoor werd ook de kennismakingsmiddag voor nieuwe leerlingen op de VO-scholen in de regio afgelast. Op Schiphol was zeer beperkt vliegverkeer mogelijk vanwege de combinatie van harde windstoten, regen, slecht zicht en een gesloten landingsbaan. Tot 15.00 uur kon er slechts beperkt vliegverkeer worden afgehandeld. Dat betekende veel annuleringen en vertragingen.

 

Gepubliceerd: 5 juli 2023 om 20:14 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×