Herijkt Lokaal Sportakkoord toekomstproof

Aalsmeer – Met een vernieuwd Sportakkoord Aalsmeer 2023 is twee jaar na het eerste lokale sportakkoord een grote stap gezet richting nieuwe initiatieven en samenwerkingen in de toekomst. De titel “Aalsmeer Actief: Nieuwe impulsen voor sport en bewegen” geeft aan dat alle betrokken partijen in Aalsmeer en Kudelstaart niet alleen voortvarend door willen gaan op de ingeslagen weg, maar zeker ook nieuwe wegen willen verkennen. Sportverenigingen, maatschappelijke organisaties, huisartsen, gro-up buurtwerk, Team Sportservice, ESA en de gemeente zijn samen opgetrokken om het sportakkoord van 2021 te updaten en klaar te stomen voor de toekomst.

Drie belangrijke ambities
In het vernieuwde sportakkoord gaat het om drie belangrijke ambities. Er wordt samengewerkt aan een stevig fundament, een groter bereik en meer betekenis van sport. Investeren in kwalitatief sterke sportaanbieders die toegankelijk en veilig zijn voor iedereen is daarvoor een belangrijk punt. Meer mensen moeten zich uitgenodigd gaan voelen om te gaan sporten door drempels te verlagen en meer succesverhalen te delen. Daarnaast kan de maatschappelijke impact van sport nog duidelijker voor het voetlicht worden gebracht: mensen worden gezonder, minder eenzaam en vinden plezier en zingeving.

Bewegen van belang voor welzijn
Sportverenigingen en andere sport- en beweegaanbieders uit Aalsmeer kwamen, samen met een aantal maatschappelijke partners, eind mei bijeen in sporthal De Bloemhof voor een inspirerende dialoog. Het heeft uiteindelijk geleid tot het herijkte sportakkoord. “Het is heel mooi om te zien dat alle betrokken partijen zich samen inzetten voor initiatieven om iedereen in Aalsmeer en Kudelstaart nog meer aan het bewegen te krijgen”, zegt wethouder jeugd en sport Bart Kabout. “We zetten sport en beweging de komende jaren in om welzijn van jong en oud te verbeteren. Daar is dit sportakkoord een uitstekende basis voor”.

Foto: ter illustratie (Pexels)

Gepubliceerd: 19 juli 2023 om 7:49 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×