Jozefschool Aalsmeer wint Tuinbouw Battle

Aalsmeer – Basisschool De Jozefschool uit Aalsmeer is winnaar van de Tuinbouw Battle in de regio Aalsmeer. Bijna zestig leerlingen kregen op maandag 10 juli de 1e prijs uitgereikt in de Historische Tuin in Aalsmeer. Volgens de jury hadden deze leerlingen het telen en verkopen van de tulpen het beste gedaan. “Ze hadden binnen een uur al hun zelfgekweekte tulpen verkocht”.
Er hebben dit jaar maar liefst vijftien klassen meegedaan uit Uithoorn, Kudelstaart, Aalsmeer, Uithoorn en Rijnsaterwoude aan deze editie van de Tuinbouw Battle.

De leerlingen van alle basisscholen kweekten in de klas hun eigen tulpen. Als opdracht kregen zij mee om, naast de verzorging, een verslag te schrijven over de teelt, het verzorgen en het verkopen van de tulpen. Alle klassen zijn begeleid door vrijwilliger Bart Verhaar, die ook als jury heeft bepaald welke school de 1e prijs het meest verdiende. Hij was onder de indruk van het enthousiasme van de leerlingen.

Reclamecampagne
Onderdeel van de Tuinbouw Battle is ook het verkopen van de tulpen: de leerlingen hebben zelf bedacht hoeveel tulpen er in een bos moesten en wat de verkoopprijs moest zijn. Om de tulpen aan de man te brengen, hebben ze met elkaar een reclamecampagne gemaakt, compleet met een poster, flyer en reclamefilmpje. Het resultaat mag er zijn: ze hebben bijna € 700,- met hun zelfgekweekte tulpen verdiend. Docenten Lonneke van den Broek-Koppe en Debora Verkerk zijn heel trots op hun leerlingen. “Het enthousiasme was groot: ze waren echt fanatiek bezig met tulpen.

De leerlingen hebben ook al een goede bestemming bedacht voor hun opbrengst: het schoolkamp kon nog wel een goede stormbaan gebruiken en ze hebben tijdens het kamp een keer de lunch geregeld en betaald: patat met een lekkere snack. De leerlingen ontvingen de beker uit handen van Kees Bakker van Yuverta, een van de sponsoren van het project. De uitreiking vond plaats op de Historische Tuin in Aalsmeer, onder toeziend oog van wethouder Bart Kabout van de gemeente Aalsmeer. Na een rondleiding, gingen de leerlingen onder leiding van Bert Middelkoop, accountmanager bij Zuurbier Rozen en vrijwilliger bij de Historische Tuin, als echte pro’s aan de slag op de veilingklok.

Meedoen?
In 2023/2024 starten er nieuwe rondes van deze gratis groene Tuinbouw Battle. Scholen kunnen zich nu al aanmelden door een mail te sturen naar Monique van Weerdenburg via monique@greenportaalsmeer.nl. Kijk voor meer informatie op www.greenportaalsmeer.nl.

Gepubliceerd: 11 juli 2023 om 22:04 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×