Vrijwilligers BeterBuren in zonnetje gezet

Aalsmeer – Op een bijeenkomst van BeterBuren in Amstelveen werden onlangs ook twee vrijwilligers uit Aalsmeer in het zonnetje gezet. Zij zetten zich al 10 jaar in als bemiddelaar bij conflicten tussen buren. De Amstelveense burgemeester Tjapko Poppens sprak de vrijwilligers toe en overhandigde hen bloemen, namens burgemeester Gido Oude Kotte van Aalsmeer.

Bij ruzies tussen buren en buurtbewoners kan buurtbemiddeling van BeterBuren een laagdrempelige manier zijn om het probleem op te lossen. Gemeente Aalsmeer werkt al sinds 2012 samen met BeterBuren. Burgemeester Poppens bedankte de Aalsmeerse vrijwilligers Ben Schoenmaker en Coen Smithuis: “Burenruzies kunnen voor spanningen in de buurt zorgen. Het vroegtijdig inzetten van buurtbemiddeling voorkomt vaak dat het erger wordt of uit de hand loopt. In veel gevallen lukt het de buurtbemiddelaars om het conflict duurzaam op te lossen. Inwoners voelen zich daarbij gehoord en serieus genomen.”

Over buurtbemiddeling
Buurtbemiddeling is voor overlast- of conflictsituaties waarbij twee buren betrokken zijn. Denk aan geluidsoverlast, tuinproblemen of stankoverlast. Goed opgeleide bemiddelaars spreken eerst beide buren afzonderlijk. Indien nodig volgt daarna een bemiddelingsgesprek. Onder begeleiding van de bemiddelaars wordt naar oplossing(en) gezocht waar beide partijen tevreden mee zijn. De ervaring leert dat het vaak al mogelijk is om in één gesprek tot afspraken te komen. Ervaart u overlast van de buren en komt u daar niet uit, schakel dan tijdig buurtbemiddeling in. Deze hulp is gratis voor iedereen. Voor informatie en aanmelding: www.beterburen.nl of 085 – 902 28 10.

Gepubliceerd: 11 juli 2023 om 21:48 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×