Werkzaamheden Jac. Stammespark gestart

Aalsmeer – Afgelopen week is de aanleg van nieuwe sportvelden, een route voor fitness en een groenzone in het Jac. Stammespark van start gegaan. Het hele project wordt mede mogelijk gemaaktdoor een aanzienlijke financiële bijdrage van de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS).

Het werk begint met de aanleg van een nieuw parkeerterrein dat een nieuwe toegang krijgt vanaf de Braziliëlaan. Die toegang naar het nieuwe parkeerterrein is gedeeltelijk al aangelegd. Het nieuwe parkeerterrein is naar verwachting in september 2023 klaar. De sportvelden en de fitnessroute zijn in de maanden daarna gereed.

Sportvelden, groenzone en fitnessroute
De route voor fitness komt rond sporthal de Bloemhof, de groenzone loopt langs de Machinetocht tot aan de Middenweg. De sportvelden bestaan uit twee velden voor Beach Handbal en een multicourt voor voetbal en basketbal. Er komt ook een hardloopbaan en een route met fitness-toestellen voor alle leeftijden.

Krachthonk en Zwanenwater
Eerder dit jaar zijn in samenwerking met Handbalvereniging Aalsmeer een nieuw krachthonk en nieuwe kleedkamers gerealiseerd. Later dit jaar wordt het pad rond het Zwanenwater aangelegd. De inrichting rond het Zwanenwater wordt nog afgestemd met de omgeving.

Contact over de werkzaamheden
Over de uitvoering van de werkzaamheden kunt u contact onderhouden met de heer C. Riechelman (c.riechelman@amstelveen.nl) van de gemeente Aalsmeer of de heer Frans van der Lubbe van Arcadis (frans.vanderlubbe@arcadis.com), die namens de gemeente Aalsmeer het dagelijks toezicht op de werkzaamheden verzorgt.

Bijdrage SLS
Gemeente Aalsmeer, Green Park Aalsmeer Gebiedsontwikkeling BV en de ESA betalen mee aan het project. Een aanzienlijke financiële bijdrage wordt geleverd door Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). SLS wordt gefinancierd door het Rijk, de provincie Noord-Holland en Schiphol en heeft tot doel het verbeteren van de leefomgeving en sociale cohesie in de Schipholregio. Dit doet SLS door het bieden van hulp aan individuele bewoners die in een onleefbare situatie zitten en die op geen andere manier kunnen worden gecompenseerd. SLS gaat samen met hen aan de slag om een oplossing te vinden voor hun problematiek. Daarnaast ondersteunt SLS grote en kleine initiatieven die een positief effect op de leefbaarheid in de omgeving hebben. Het gaat dan om initiatieven die in samenwerking met gemeenten en/of bewoners tot stand worden gebracht.

Foto: ter illustratie (Pexels)

Gepubliceerd: 11 juli 2023 om 8:06 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×