Dorpswandeling en veiling bij Historische Tuin

Aalsmeer – Museum Historische Tuin organiseert aanstaande zaterdag weer een dorpswandeling in Aalsmeer-Centrum onder leiding van een lokale gids. Zaterdag 26 augustus staat de wandeling onder leiding van architect Joop Kok. Hij neemt deelnemers mee langs diverse Aalsmeerse monumenten en andere plaatsen die historisch gezien interessant zijn. Verwacht geen zware kost, wel een informatief verhaal doorspekt met leuke anekdotes en wetenswaardigheden.

De wandeling begint om 13.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Leuk voor bezoekers, maar ook voor bewoners. Wie meeloopt met de wandeling kijkt daarna gegarandeerd met een andere blik naar het dorp! Kaarten à € 5,- p.p. zijn verkrijgbaar in de ticketshop van de Historische Tuin.

Bloemen- en plantenveiling
Op de laatste zaterdag van de maand is er ook weer een bloemen- en plantenveiling op de Historische Tuin. In de prachtige veilingruimte doet de uit de jaren dertig stammende Jugendstil veilingklok nog altijd perfect dienst. Hier kunt u ‘bij afslag’ een bos ] bloemen, vers fruit of kamer- of tuinplanten kopen.

De veiling begint om 15.00 uur. Neem plaats op de koperstribune in de kleinste bloemenveiling van Aalsmeer en ervaar de spanning tijdens het veilproces. De veilingmeester legt uit hoe het werkt en vertelt leuke anekdotes. Het is natuurlijk de kunst om zo voordelig mogelijk te kopen. Een entreekaartje voor het museum geeft toegang tot de veiling. Museumkaarthouders hebben gratis toegang, evenals kinderen tot 12 jaar.

Gepubliceerd: 22 augustus 2023 om 12:20 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×