Inloopbijeenkomst "Toekomst van de Schinkelpolder"

Aalsmeer – De gemeente Aalsmeer heeft plannen aangekondigd voor een nieuwe visie genaamd “Toekomst van de Schinkelpolder”. In samenwerking met bewoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden wil de gemeente deze visie vormgeven.

Om dit proces te starten, wordt op 12 september een inloopbijeenkomst georganiseerd. De bijeenkomst vindt plaats van 19.15 uur tot 21.00 uur in The Beach, gelegen aan de Oosteinderweg 247a in Aalsmeer. De wethouder Sven Spaargaren zal om 19.30 uur het evenement openen. Tijdens deze bijeenkomst zullen verschillende vragen aan bod komen, waaronder wat er al goed gaat en waar verbetering mogelijk is. Ook wordt het proces besproken, inclusief de planning, en wordt input verzameld over welke aspecten mensen willen meedenken.

Wethouder Sven Spaargaren benadrukte het belang van deze visie, vooral omdat het zuidelijke deel van de Schinkelpolder verandert van een glastuinbouwgebied naar meer handelsgerichte activiteiten. Hij onderstreepte ook dat dit gebied onderdeel is van een regionaal programma om groene en recreatieve structuren te versterken.

Belanghebbenden kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst via de website https://participatie.aalsmeer.nl tot en met 5 september. Na de startbijeenkomst zullen er ook verdiepende dialoogtafels plaatsvinden, waar geselecteerde vertegenwoordigers van bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties verder kunnen praten over de toekomst van de Schinkelpolder.

Alle bevindingen worden vastgelegd in een participatieverslag dat na de bijeenkomsten beschikbaar zal zijn op de website https://participatie.aalsmeer.nl.

Gepubliceerd: 30 augustus 2023 om 10:41 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×