De Tegeltaxi bevordert groenere tuinen

Aalsmeer – Onder het mom samen streven we naar een groenere toekomst, kunnen inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart kosteloos hun tuin opfleuren door tegels te vervangen. Als onderdeel van het NK Tegelwippen zal de Tegeltaxi op 18 september door de regio rijden. Met 160 deelnemende gemeenten heeft het NK Tegelwippen tot doel meer groen in tuinen te brengen. Tot eind oktober kunnen inwoners tegels omruilen voor groen, wat wateroverlast vermindert en de leefomgeving voor planten en dieren verbetert.

Tot nu toe zijn al 3.000 tegels, zo’n 270 vierkante meter groen, in Aalsmeer verzameld. Om nog meer deelname te stimuleren, zal de Tegeltaxi dit najaar op 18 september weer tegels ophalen in Aalsmeer en Kudelstaart. Aanmelden voor de Tegeltaxi kan tot 14 september via www.aalsmeer.nl/tegelwippen. Daar is ook meer informatie over het NK Tegelwippen te vinden.

Alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. De tegels kunnen op de dichtstbijzijnde straathoek worden neergelegd, vanaf 16.00 uur op zaterdag 16 september, tot uiterlijk 7.30 uur op maandag 18 september.

Gepubliceerd: 30 augustus 2023 om 10:30 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×